Detaily
Jastrab – bylina jastrab (Hieracium pilosella), známa aj ako hyposlept, poskytuje vynikajúcu podporu pečeni a tráviacemu systému. Urýchľuje metabolizmus a uľahčuje detoxikáciu tela. Používal sa v ľudovom liečiteľstve na podobné účely a bol populárny najmä v Rusku a Bielorusku. Tradiční bylinkári z východnej Európy používali bylinu pri ochoreniach pečene, hnačkách, na zlepšenie chuti do jedla a zmiernenie žalúdočných a tráviacich ochorení. Používali ho aj na výrobu odvarov na vaginálne zavlažovanie, klystíry alebo na starostlivosť o hemoroidy a ťažko sa hojace rany. Na druhej strane v stredovekom Anglicku sa jastrab používal častejšie ako expektorans a na uľahčenie dýchania v prípade astmy, bronchitídy a nepríjemného kašľa.
Zloženie: Jastrab – 100% bylina. Surovina najvyššej kvality! Bylina jastraba obsahuje flavonoidy, seskviterpénové laktóny, fenolové kyseliny, kumaríny, fytosteroly, polysacharidy s prebiotickou aktivitou a slizom.
Informácie k bylinám
Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.