AR126850
Zloženie: Čaj Kuding Cha - Ilex kaushue - 50g
Zaradenie: Byliny
Na sklade
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Zloženie: Čaj Kuding Cha - Ilex kaushue - 50g
Zaradenie: Byliny
Čaj Kuding Cha
Čínske slovo kuding doslova znamená „horké nechty“. Táto jedna informácia stačí na uhádnutie podstaty tohto čaju.
Ča je čínsky (listový) čaj, hoci kuding cha nie je v skutočnosti čaj, pretože sa nevyrába z listov Camellia sinensis. V Číne sa kuding cha vyrába z listov kríkov patriacich do čeľade Ilex – v tomto prípade Ilex kaushue (syn. Ilex kudingcha), zatiaľ čo na Taiwane a Sichuane sa používajú listy Ligustrum robustum.
Kuding cha teda môžeme zaradiť medzi bylinky, najmä preto, že táto surovina má svoje miesto v tradičnej čínskej medicíne. Číňania ho v minulosti používali pri nádche, kašli, nádche, bolesti hlavy, boľavých očiach a bronchitíde. Okrem toho verili, že nálev z kudingu zlepšuje trávenie, zlepšuje pamäť a koncentráciu.
Moderní vedci sa už o tejto rastline trochu naučili. Existuje dokonca niekoľko štúdií o jeho najdôležitejších vlastnostiach. Doteraz bol zdokumentovaný jeho priaznivý vplyv na lipidový profil, metabolizmus glukózy a zápaly.
Ako chutí kuding cha?
A ako môžu chutiť trpké nechty? Samozrejme trpká :) Táto horkosť vás doslova zrazí na kolená. Kudingu sa podľa mňa vyrovná len andrographis, indický „kráľ horkosti“. Na rozdiel od neho má však kuding aj sladké podtóny. V náleve útočí do popredia horkosť, no pod ním sa objavuje sladkosť a bylinnosť stévie.
Tu stojí za to dodať, že čaj kuding je veľmi účinný! Iba jeden list sa môže variť mnohokrát, čím sa získa intenzívna infúzia.
KUDING CHA - AKCIA
Pravidelne dlhodobo užívaný čaj Kuding priaznivo pôsobí na lipidový profil – priaznivo pôsobí najmä na hladinu celkového cholesterolu a HDL.
Vedci tiež poukazujú na schopnosť tejto suroviny regulovať hospodárenie s glukózou. Obe vyššie uvedené vlastnosti môžu prispieť k lepšej kontrole hmotnosti.
Kuding cha infúzia je cenená aj pre svoj pozitívny vplyv na zloženie a diverzitu črevnej mikroflóry [3].
Vďaka množstvu polyfenolov obsiahnutých v kuding cha má tento nálev ochranný účinok na vnútorné orgány a proti starnutiu.
ZLOŽENIE
Čaj Kuding cha (Ilex kaushue) 100%.
VARENIE
Infúzia Kuding cha:
Ak môžete, použite kvalitnú minerálku – chuť bude lepšia.
Vezmite len jeden list a zalejte ho vriacou vodou v šálke. Ak je na vás chuť stále príliš výrazná, skúste si z jedného listu pripraviť celý džbán nálevu.
Výnimočne v tomto prípade nálev nezakrývajte!
Spustenie trvá iba 1 minútu. Pri každom ďalšom varení môže byť tento čas o niečo dlhší.
Nálev môžete piť teplý aj vychladený.
KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť.
Čínske slovo kuding doslova znamená „horké nechty“. Táto jedna informácia stačí na uhádnutie podstaty tohto čaju :)
Ča je čínsky (listový) čaj, hoci kuding cha nie je v skutočnosti čaj, pretože sa nevyrába z listov Camellia sinensis. V Číne sa kuding cha vyrába z listov kríkov patriacich do čeľade Ilex – v tomto prípade Ilex kaushue (syn. Ilex kudingcha), zatiaľ čo na Taiwane a Sichuane sa používajú listy Ligustrum robustum.
Kuding cha teda môžeme zaradiť medzi bylinky, najmä preto, že táto surovina má svoje miesto v tradičnej čínskej medicíne. Číňania ho v minulosti používali pri nádche, kašli, nádche, bolesti hlavy, boľavých očiach a bronchitíde. Okrem toho verili, že nálev z kudingu zlepšuje trávenie, zlepšuje pamäť a koncentráciu.
Moderní vedci sa už o tejto rastline trochu naučili. Existuje dokonca niekoľko štúdií o jeho najdôležitejších vlastnostiach. Doteraz bol zdokumentovaný jeho priaznivý vplyv na lipidový profil, metabolizmus glukózy a zápaly.
Ako chutí kuding cha?
A ako môžu chutiť trpké nechty? Samozrejme trpká :) Táto horkosť vás doslova zrazí na kolená. Kudingu sa podľa mňa vyrovná len andrographis, indický „kráľ horkosti“. Na rozdiel od neho má však kuding aj sladké podtóny. V náleve útočí do popredia horkosť, no pod ním sa objavuje sladkosť a bylinnosť stévie.
Tu stojí za to dodať, že čaj kuding je veľmi účinný! Iba jeden list sa môže variť mnohokrát, čím sa získa intenzívna infúzia.
KUDING CHA - AKCIA
Pravidelne dlhodobo užívaný čaj Kuding priaznivo pôsobí na lipidový profil – priaznivo pôsobí najmä na hladinu celkového cholesterolu a HDL.
Vedci tiež poukazujú na schopnosť tejto suroviny regulovať hospodárenie s glukózou. Obe vyššie uvedené vlastnosti môžu prispieť k lepšej kontrole hmotnosti.
Kuding cha infúzia je cenená aj pre svoj pozitívny vplyv na zloženie a diverzitu črevnej mikroflóry [3].
Vďaka množstvu polyfenolov obsiahnutých v kuding cha má tento nálev ochranný účinok na vnútorné orgány a proti starnutiu.
ZLOŽENIE
Čaj Kuding cha (Ilex kaushue) 100%.
KUDING CHA ČAJ – VARENIE
Infúzia Kuding cha:
Ak môžete, použite kvalitnú minerálku – chuť bude lepšia.
Vezmite len jeden list a zalejte ho vriacou vodou v šálke. Ak je na vás chuť stále príliš výrazná, skúste si z jedného listu pripraviť celý džbán nálevu.
Výnimočne v tomto prípade nálev nezakrývajte!
Na začiatok stací iba 1 minúta. Pri každom ďalšom varení môže byť tento čas o niečo dlhší.
Nálev môžete piť teplý aj vychladený.
KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť.