Extrakt z hroznových jadierok 300mg - Vitis vinifera - 100 kapsúľ

AR89380

Zloženie: Extrakt z hroznových jadierok 300mg - Vitis vinifera - 100 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

14,56 €

Detaily

Zloženie: Extrakt z hroznových jadierok 300mg - Vitis vinifera - 100 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


Hroznové semená sú svetovo najbohatším zdrojom bioaktívnych flavonoidov, nazývaných oligomérne proantokyanidíny (OPC - oligomeric proanthocyanidin complexes). Tieto zlúčeniny majú viacsmerný antioxidačný účinok, taký silný, že z neho profituje celé telo. Extrakt z hroznových jadierok je vybraný predovšetkým kvôli jeho vynikajúcemu účinku na kardiovaskulárny systém a ako prvok prevencie rakoviny, ale benefity jeho užívania sa prejavujú takmer v každom orgáne a orgánovom systéme v našom tele. Znižovaním úrovne oxidačného stresu a reguláciou metabolických zmien na molekulárnej úrovni zlúčeniny OPC výrazne ovplyvňujú stav kostí, kĺbov a svalov, činnosť očí, imunitu, funkciu mozgu, protizápalovú a alergickú reakciu, ako aj pocit únavy a nálady.

Proanthokyanidíny sa v našom tele premieňajú na antokyanidíny a tie sú zase bezcukrové ekvivalenty antokyanov. Antokyány a antokyanidíny patria medzi flavonoidy, ktoré sú kategóriou polyfenolov, t. j. všeobecnou skupinou bioaktívnych rastlinných zlúčenín.

Dobrými zdrojmi proantokyanidínov sú nielen hroznové semená a plody, ale aj arónia, brusnice a čerešne, kakaové semienka, zelený čaj a kôra stredomorskej borovice. Vedci však zistili, že najviac týchto látok obsahujú hroznové jadierka a z nich odvodené proantokyanidíny majú najvyššiu biologickú dostupnosť a antioxidačnú aktivitu.

Oligomérne proantokyanidíny z hroznových jadierok sú skupinou asi 40 zlúčenín, ktoré navzájom synergicky pôsobia. Ich antioxidačné vlastnosti sú 20-krát silnejšie ako vitamín C a 50-krát silnejšie ako vitamín E. Tieto zlúčeniny objavil v 30. rokoch 20. storočia francúzsky výskumník Jacques Masquelier, ktorý potom publikoval doktorandskú prácu o ich chemickej štruktúre, pôsobení a extrakčných metódach. Odvtedy prebieha intenzívny výskum týchto zlúčenín, ktorého cieľom je presne opísať ich vlastnosti a mechanizmy účinku.

Dnes vieme veľa o extrakte z hroznových jadierok a flavonoidoch, ktoré obsahuje. Vďaka predchádzajúcemu výskumu je tento extrakt široko používaný na prevenciu a inhibíciu abnormálnych biochemických reakcií a procesov starnutia, ako aj na normalizáciu a stimuláciu prospešných procesov, ktoré sú zodpovedné za metabolizmus, detoxikáciu, vedenie impulzov, cirkuláciu, bunkové dýchanie a mnohé ďalšie.

VLASTNOSTI

Antioxidačná aktivita
Čím nižšia je úroveň oxidačného stresu v tele, a teda čím nižšia je hladina voľných kyslíkových radikálov, tým lepšie sú všetky reakcie v našom tele. Voľné radikály a oxidačný stres vznikajú v našom tele neustále a sú neoddeliteľnou súčasťou biochemických reakcií. Voľné radikály vychytávame priebežne, ak vedieme zdravý životný štýl a dodávame telu veľké množstvo rastlinných produktov a zároveň sa vyhýbame alkoholu, nezdravému jedlu a cigaretám. Pomer oxidačných a antioxidačných reakcií je však často nepriaznivý a ak je náš organizmus vo veľkom strese, vznikajú najskôr drobné neduhy a až potom choroby. Dopĺňaním bohatého zdroja antioxidantov, ako je extrakt z hroznových jadierok, postupne znižujeme hladinu oxidačného stresu v organizme, čo má za následok brzdenie negatívnych procesov.

Kardiovaskulárny systém
OPC majú mimoriadne priaznivý vplyv na štruktúru a fungovanie ciev: predovšetkým spevňujú ich steny, rozširujú a utesňujú. Okrem toho zabezpečujú správny prietok krvi cievami a zabraňujú tvorbe zrazenín spôsobených zlepovaním krvných doštičiek.
Posilňujú kapiláry (dodávajú krv orgánom) a koronárne cievy (nachádzajú sa v srdci). Pomáhajú udržiavať normálny krvný tlak a správnu hladinu cholesterolu v krvi. Regulujú činnosť srdca.

Iné:
- prispieva k správnej protizápalovej reakcii organizmu,
- podporuje organizmus v boji proti bakteriálnym a vírusovým infekciám,
- pomáha znižovať príznaky alergie,
- podporuje činnosť mozgu,
- zlepšujú videnie a starajú sa o zdravie očí posilňovaním kapilár, ktoré ich obklopujú, a inhibíciou prooxidačných procesov v sietnici,
- priaznivo ovplyvňuje štruktúru pokožky, vlasov, nechtov, kostí, zubov a kĺbov zvýšením hladiny vitamínu C v bunkách, brzdením odbúravania kolagénu a posilňovaním jeho štruktúry,
- spomaľujú procesy starnutia.


APLIKÁCIA
za účelom zlepšenia celkového zdravia a fyzickej a psychickej kondície
únava a slabosť
obdobie zotavenia
náchylnosť na infekcie
pravidelná konzumácia alkoholu, fajčenie cigariet
problémy s pamäťou a koncentráciou
znížené videnie
opuch nôh, pocit ťažkosti v lýtkach
na zlepšenie vzhľadu pokožky, vlasov a nechtov

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 300 mg extraktu z hroznových jadierok štandardizovaného na 95 % oligomérnych proantokyanidínov. Bez doplnkov! Celulózová kapsula.

Doplnok stravy.
Balenie obsahuje 30 alebo 100 kapsúl.


AKO POUŽIŤ
1 kapsula denne nalačno. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku (1 kapsula).
Prípravok nie je možné používať ako náhradu pestrej stravy a zdravého životného štýlu.

SPOLUPRÁCA
Resveratrol, vitamín C a E, selén a ďalšie antioxidanty.


KONTRAINDIKÁCIE
Výsledky výskumov naznačujú, že extrakt z hroznových jadierok môžu užívať tehotné a dojčiace ženy, ale v takom prípade je najlepšie poradiť sa so svojím lekárom.

Ľudia užívajúci antikoagulanciá by mali byť opatrní, pretože extrakt znižuje viskozitu krvi.


SKLADOVANIE
Chráňte pred svetlom. Skladujte pri izbovej teplote, na suchom mieste, mimo dosahu malých detí.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY

Vinič hroznorodý (Vitis vinifera), alebo vinič alebo vinič, patrí do čeľade viničovej. Jeho prirodzenou oblasťou výskytu je oblasť Stredozemného mora, Kaukaz, Irán a Turkménsko a v súčasnosti sa pestuje po celom svete. V závislosti od prevládajúceho podnebia sa pestujú rôzne odrody hrozna.

Vinič je trváca liana, zvyčajne dosahuje dĺžku 10 m, v priaznivých podmienkach aj 30 – 40 m. Jej stonka vekom drevnatie a mení sa na hrubý kmeň. Vytvára početné vetvy a šplhá po podperách pomocou špirálových úponkov. Listy viniča môžu mať rôzne tvary v závislosti od odrody. Zvyčajne sú dlaňovité a majú vrúbkované okraje. Ich dĺžka a šírka sa pohybuje od 5 do 15 cm. Rastú skrútené na dlhých stopkách. Na jeseň žltnú a červenajú a v zime opadávajú.

Kvety viniča tvoria metliny dlhé 10-20 cm. Vyzerajú ako drobné zelené guľôčky, z ktorých vyrastajú tyčinky. Tieto guľôčky sú piestiky a korunné lupienky sú malé, zelenožlté a veľmi rýchlo opadávajú. Plody viniča sú bobule, ktoré každý pozná ako hrozno. Ich tvar môže byť guľovitý alebo oválny a farba môže byť svetlozelená, ružová, červená alebo tmavofialová. Vo vnútri plodu sú semená obklopené sladkou alebo sladkokyslou dužinou.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: