Mydlovník prášok - Sapindus mukorossi 100g

AR119652

Zloženie: Mydlovník prášok - Sapindus mukorossi 100g
Zaradenie: Kozmetika

Na sklade

5,64 € (vrát. DPH 0,94 €)

Detaily

Zloženie: Mydlovník prášok - Sapindus mukorossi 100g

Zaradenie: Kozmetika

Reetha, alebo tiež aritha či aretha, sú zaužívané názvy mydlovníka – Sapindus mukorossi, z ktorého sa získavajú pracie orechy.
Týmto názvom sa označujú aj mleté ​​pracie orechy určené na starostlivosť o pleť a vlasy.
Pracie orechy sú vlastne škrupiny plodov mydlovníka, ktoré sa po vysušení používajú ako univerzálny a veľmi všestranný prací prostriedok.
Tieto orechy sa v Indii úspešne používajú už od staroveku, a preto si dnes získavajú čoraz väčšiu obľubu po celom svete. Ich najväčšou výhodou je, že sú bezpečné pre všetky typy pleti – možno ich použiť na starostlivosť o citlivú, atopickú, kuperóznu, ale aj o tú, ktorá trpí zápalmi, psoriázou, ekzémom či akné. Sú bezpečné aj pre jemnú detskú pokožku.
Za pracie vlastnosti pracích orechov sú zodpovedné saponíny – účinné látky, ktoré pri kontakte s vodou vytvárajú penu a pôsobia ako čistiaci prostriedok, odstraňujúce nečistoty. A nič iné nie je potrebné – žiadne chemické prísady ani zlepšováky.
Pracie orechy sú dostupné v niekoľkých formách. Celé škrupiny sa používajú najmä na umývanie, ale môžete si z nich pripraviť aj umývacie mlieko na pokožku a vlasy. Efektívnejším spôsobom prípravy takejto tekutiny je však použitie mletých orechov. Fragmentácia umožňuje extrahovať viac pracích látok za kratší čas. Pomleté ​​umývacie orechy zmiešame s vodou a priložíme na pokožku, necháme chvíľu pôsobiť a opláchneme. Táto forma sa neodporúča prať, pretože čiastočky orechov by mohli zostať v tkaninách alebo v štrbinách práčky.

Zdravotné vlastnosti:

Prací orieškový prášok jemne čistí a stará sa o pokožku a vlasy.
Dôkladne čistí mastnú a aknóznu pleť a tiež mastné vlasy. Takúto pokožku zároveň nevysušuje a pomáha regulovať sekréciu kožného mazu.
Svojimi antibakteriálnymi vlastnosťami pomáha znižovať tvorbu pupienkov a akné.
Udržuje správnu hydratáciu, hebkosť a pružnosť pokožky. Nevysušuje suchú pokožku.
Stará sa o správne pH pokožky, podporuje jej ochranné funkcie.
Dodáva vlasom lesk a zdravý vzhľad.

APLIKÁCIA
Na umývanie všetkých typov pokožky a vlasov. Odporúčame najmä pre problematickú, citlivú, atopickú, alergickú, psoriatickú, ekzémovú, aknóznu a mastnú pleť. Vhodné pre bábätká. Nahrádza šampón, sprchový gél a umývanie tváre.

ZLOŽENIE
Reetha - 100% prášok z pracieho orecha (Sapindus mukorossi). Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Zmiešajte prášok z pracieho orecha s vodou v takom pomere, aby vznikla pasta a nechajte pôsobiť 20 minút. Nepoužívajte kovové náčinie a nástroje. Množstvo prášku prispôsobte oblasti pokožky, ktorú chcete umyť, alebo dĺžke vlasov.
Hotovú pastu naneste na mokré vlasy a nechajte niekoľko minút pôsobiť alebo vmasírujte do vlhkej pokožky. Potom dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou. Nepotrebujete používať žiadny dodatočný šampón ani telové umývanie.
Reetha môžete používať každý deň.
Surovina nie je určená na konzumáciu!

SPOLUPRÁCA
Pozitívne účinky reethy na vlasy umocnia shikakai, amla, bhringaraj a neem.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Mydlovník indický (Sapindus mukorossi) patrí do čeľade mastencovitých - Sapindaceae. Prirodzene sa vyskytuje v Ázii – presnejšie v Indii, Nepále, Bhutáne, Číne, Japonsku, Kambodži, Barme, Thajsku a Vietname. Preferuje otvorené priestranstvá do 1300 metrov nad morom. Dorastá do výšky 20 m. Vytvára veľké listy zložené z menších, kopijovitých listov s rovnomernými okrajmi a lesklým povrchom. Vytvára drobné žlté kvety zhromaždené v hustých metlinách a potom guľovité plody obklopené hustou, vrásčitou, hnedou škrupinou.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

15 ďalších produktov v rovnakej kategórii: