Olej Myrrha - Oleum Myrrha - 10ml

AR60184

Zloženie: Olej Myrrha - Oleum Myrrha - 10ml
Zaradenie: Esenciálne oleje

Na sklade

18,23 € (vrát. DPH 3,04 €)

Detaily

Zloženie: Olej Myrrha - Oleum Myrrha - 10ml
Zaradenie: Esenciálne oleje



Ak hľadáte skutočne čarovný aromaterapeutický olej, tento olej myrrha je pre vás. Nielen rozvíja duchovné ja, ale tiež pomáha pri ženských ochoreniach, lieči zápaly kože, detoxikuje telo, odstraňuje hlien.

VLASTNOSTI
    Olej Myrrha pôsobí priaznivo na dýchacie, močové a tráviace systémy
    Lieči choroby úst a ďasien, pokožky, pomáha pri gynekologických problémoch
    Má teplú, mierne zápachovú vôňu a žltú alebo jantárovú farbu.

pôvod
Mirra je malý strom s maximálnou výškou 5 metrov. Má ľahkú kôru, vyčesané vetvy, málo listov a malé biele kvety. Rastú v Somálsku, na Arabskom polostrove a Jemene. Keď je kôra odrezaná z vnútorného živice sa extrahuje vo forme svetlo žltej kvapaliny, ktorá zasychá za vzniku červenohnedých hrudiek o veľkosti orecha. Olej sa destiluje z týchto hrudiek. Mirra bola v dávnych dobách veľmi populárna. Bola použitá v čínskej medicíne a v Egypte, a egyptských rituálov milovníkov slnka a pre mumifikáciu. Bola použitá v kozmetike, a grécki vojaci
si vzali fľašu s olejom Myrrha do vojny na zastavenie krvácania z rany.

Extrakcia
Olej Myrrha sa vyrába parou destiláciou z olejovej živice (myrha v surovom stave) s výťažkom 3-5%.

Terapeutický účinok
Olej Myrrha lieči nádchu, vykašliavanie, má protizápalové, antibakteriálne, antiseptické, sťahujúce, upokojujúce, fungicídne, sedatívne účinky, stimuluje tráviaci systém a dýchacie cesty, hojenie rán. Má tiež hojivý účinok na žalúdok, maternicu. Zmierňuje bolestivú menštruáciu.

POUŽITIE
Olej Myrrha je účinný prostriedok pre nadmerný hlien pľúc. Pomáha pri liečbe prechladnutí, kataru, kašľa,
bolesti v krku a bronchitídy. Používa sa na hnačku, poruchy trávenia, nadúvanie a hemoroidy. Hojí ďasná a celý vnútrajšok úst, pomáha pri ústnych vredov, periodontitis, gingivitis, ďasien a bolesť v krku. S veľkým úspechom sa používa vredy, kožné vredy, dekubity, popraskanú a popraskanú kožu, plesňové infekcie, rany, ekzémy a podobne. Okrem toho olej myrrha je veľmi užitočný pri menštruáciou (bolesť alebo jeho nedostatku), znižuje ťažkosti pri pôrode.

APLIKÁCIE
Eterické krby a elektrické výparníky
Takto používaný olej myelín lieči bronchitídu, rinitídu, kašeľ a chlad. Je tiež skvelé pre meditáciu, pretože podporuje rozvoj duchovného ja.

Masážny olej a olej na kúpanie
Pridaný do masážneho oleja alebo kúpeľa, myrrhový olej má terapeutické účinky na bronchitídu, rinitídu, kašeľ, nachladnutie a infekcie a tiež utišuje rôzne vyššie uvedené ženské problémy. Funguje skvelo na koži.

Perorálne oplachovanie
Môže byť použitý na akúkoľvek infekciu úst.

Studený kompres
Používa sa týmto spôsobom na liečbu vredov a poškodenia kože.

Krém alebo pleťová voda
Pridaný do krému alebo pleťovej vody, robí zázraky - uzdravuje tažko hojivé rany a vredy. Uzdravuje hojenie rán, uzdravuje "nohy športovcov", upokojuje ekzém. Je veľmi účinný pri preležaninách, abscesoch a popraskanej koži, akné alebo iných kožných ochoreniach. Môžete namočiť vatový tampón a naniesť priamo na poškodenú pokožku.

Aké sú arómy myrhy?
Olej Myrrha je dobre kombinovaný s mnohými vonnými látkami, najmä benzoínom, kadidlom, levanduľovými,
santálovými a klinčekovými olejmi.

UPOZORNENIE

Olej Myrrha je všeobecne bezpečný, ale pri veľmi vysokých dávkach môže byť toxický. Tehotné ženy by ho nemali používať, pretože pôsobí na stimuláciu maternice.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: