Olej Palina ročná - 100% esenciálny olej - 10ml - Artemisia annua

AR110641

Zloženie: Olej Palina ročná - 100% esenciálny olej - 10ml - Artemisia annua
Zaradenie: Esenciálne oleje

Tento produkt už nie je dostupný

8,64 € (vrát. DPH 1,44 €)

Detaily

Zloženie: Olej Palina ročná - 100% esenciálny olej - 10ml - Artemisia annua

Zaradenie: Esenciálne oleje

Prírodný éterický olej sa získava z nadzemnej časti druhu Artemisia annua. Jeho vôňa je intenzívne bylinná a svieža. Má antibakteriálne, protiplesňové a antiparazitárne vlastnosti. Olej úspešne čistí problematickú a aknóznu pokožku, má tiež dezodoračný účinok. Používa sa pri masáži, upokojuje neuralgiu a choroby súvisiace s reumatizmom a menštruáciou. Kúpele na nohy s ich prídavkom sú účinným spôsobom boja proti mykóze. Vďaka svojim antiseptickým vlastnostiam výborne funguje ako prísada k ekologickým čistiacim prostriedkom a pri striekaní v interiéri čistí vzduch. Je to rastlina cenená v tradičnej čínskej medicíne už viac ako 2000 rokov; používal sa hlavne na liečbu malárie. Čínsky názov rastliny je Qing Hao, čo v doslovnom preklade znamená „zelená bylina“. Artemisinín a jeho deriváty sú látky izolované z druhu Artemisia annua s vedecky dokázanou antimalarickou aktivitou.

VLASTNOSTI
antibakteriálne
protiplesňový
napomáha tráveniu
zvýšenie chuti do jedla
antiparazitikum
očistenie


APLIKÁCIA
Atletická noha
kontaminovaná pokožka
akné
neuralgia
reuma
menštruačné kŕče
modriny
problémy so spánkom
prírodný dezodorant
aromatizácia a dezinfekcia priestorov

AKO POUŽIŤ
Aromatizácia vzduchom - do vaporizéra na aromaterapiu pridajte niekoľko kvapiek éterického oleja; týmto spôsobom osviežite a vydezinfikujete miestnosť.
Masáž - 5-10 kvapiek pridajte do 30 ml základného oleja (napr. Zo sladkých mandlí) a premiešajte. Takto pripravený masážny olej skladujte v tmavom skle, čo stačí na niekoľko ošetrení. Masírujte boľavé miesta.
Kúpeľ na čistenie pleti - 4 - 5 kvapiek rozpustite v lyžici základového oleja a potom pridajte do vane naplnenej vodou. Ponorte sa do vody najmenej na 20 minút. Nepoužívajte čistiace prostriedky (najlepšie je osprchovať sa pred kúpaním s olejmi).
Namočenie nôh (mykóza) - 3 - 4 kvapky oleja rozpustite v lyžici základného oleja a potom pridajte do misky naplnenej teplou vodou. Ponorte nohy do vody na 10-15 minút.
Kozmetická prísada - pridajte 1 kvapku oleja do jednej dávky kozmetiky starostlivosti o pleť (akné a problematická pokožka).

ZLOŽENIE
100% éterický olej Artemisia annua. Bez doplnkov. Najvyššia kvalita!

DOBRÉ KOMBINOVAŤ S
Dobre kombinujte s: klinčekový olej, rebríkový olej, olej z copaiba.

UPOZORNENIA
Nemali by ho používať dojčiace ženy, tehotné ženy a deti. Na vonkajšie použitie. Pred použitím olej zriedte. Držte mimo dosahu detí.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Palina ročná je rastlina patriaca do čeľade Asteraceae, je to jednoročná aromatická bylina pochádzajúca z Číny, ktorá sa prirodzene vyskytuje v západnej Ázii a juhovýchodnej Európe. Môže dorásť až do výšky 2,4 metra; kvitne nažlto.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: