Olej Pomarančovník horký - 100% esenciálny olej - 10ml - Citrus aurantium

AR83653

Zloženie: Olej Pomarančovník horký - 100% esenciálny olej - 10ml - Citrus aurantium
Zaradenie: Esenciálne oleje

Na sklade

5,21 € (vrát. DPH 0,87 €)

Detaily

Zloženie: Olej Pomarančovník horký - 100% esenciálny olej - 10ml - Citrus aurantium

Zaradenie: Esenciálne oleje

Olej z horkého pomaranča 100% esenciálny olej Nanga

Olej z horkého pomaranča sa získava z vonkajšej časti kôry horkého pomaranča (Citrus aurantium var. amara) – vždyzeleného stromu z juhovýchodnej Ázie. Nemýľte si ho s olejmi petitgrain a neroli, ktoré tiež pochádzajú z rovnakého stromu. Olej Petitgrain sa vyrába z listov a vetvičiek, zatiaľ čo neroli sa vyrába z jeho mimoriadne voňavých bielych kvetov.

Horký pomarančový olej vydáva nádherne sladkú, osviežujúcu citrusovú vôňu; je prerušená pevnou, trpkou notou. Keď sa zhlboka nadýchnete, takmer to cítite na jazyku. Rovnováha medzi sladkou a horkou v tejto vôni je taká dokonalá, že sa od nej neviem odtrhnúť.

Tento olej je mimoriadne povznášajúci. Na zimu sa výborne hodí najmä v kombinácii so škoricovým, muškátovým orieškom, klinčekom či levanduľovým olejom. Po nastriekaní do aromaterapeutického vaporizéra vám spraví dobrú náladu. Olej z horkého pomaranča tiež zlepšuje peristaltiku čriev a upravuje trávenie. Preto sa oplatí vykonávať masáže s jeho pridaním okolo brucha a celého tela. V kombinácii s levanduľovým olejom pôsobí upokojujúco a pomáha v boji proti nespavosti.


VLASTNOSTI
antioxidant
cytofylaktický
antidepresívum
spazmolytikum
zlepšenie nálady
regulácia trávenia
zjazvenie

APLIKÁCIA
na zlepšenie nálady a navodenie príjemnej atmosféry
na starostlivosť o pleť
na masáž
v parfumérii
ako doplnok ku kozmetike


AKO POUŽIŤ
Aromaterapeutický krb – citrusové oleje sa do krbov neodporúčajú, pretože teplo ochudobňuje ich arómu. V tomto prípade je lepšie použiť difuzér na esenciálne oleje, ktorý ich rozpráši za studena spolu s vodou. Ak však nemáte inú možnosť, použite krb a pridajte 6-10 kvapiek oleja.
Studená inhalácia – naneste 2-3 kvapky oleja na vreckovku a občas sa zhlboka nadýchnite priložením k nosu.
Kúpeľ – do vane s horúcou vodou pridajte 5 – 15 kvapiek oleja a dobre premiešajte. Ponorte sa do vody aspoň na 20 minút. Nepoužívajte čistiace prostriedky (najlepšie je osprchovať sa pred kúpaním s olejmi).
Masáž – do 50 ml základného oleja (napr. marhuľového oleja) pridajte 15 – 30 kvapiek oleja a premiešajte. Olej môžete trochu zohriať.

ZLOŽENIE
Ovocný olej z horkého pomaranča (Citrus aurantium var. amara) 100%. Bez doplnkov. Najvyššia kvalita!


DOBRE KOMBINUJTE S
Je dobré kombinovať s inými citrusovými olejmi, levanduľovým olejom, šalviovým olejom, myrhovým olejom a koreninovými olejmi, napr.


TRIVIIA
Horký pomaranč priniesli do Európy Arabi v časoch Al-Andalus, keď bol Pyrenejský polostrov pod nadvládou moslimov.


UPOZORNENIA
Olej je fototoxický, po použití nevystavujte pokožku slnečnému žiareniu. Pred použitím zrieďte. Dojčiace a tehotné ženy by sa mali pred použitím poradiť so svojím lekárom. Uchovávajte mimo dosahu detí. Na vonkajšie použitie.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Horký pomaranč je vždyzelený strom dorastajúci do výšky 10 m, s lesklými tmavozelenými listami a voňavými bielymi kvetmi. Horký pomarančovník pochádza z južnej Číny a severovýchodnej Indie, ale pestuje sa najmä v stredomorských krajinách.

TECHNICKÉ INFORMÁCIE
Spôsob získania: lisovanie za studena
Použitá časť kôry horkého pomaranča
Oranžovo-žltá farba
Intenzita vône: vrchná nota, charakteristická vôňa pomaranča s trpkým tónom grapefruitu
Hlavné zložky limonén, myrcén, α-pinén
Tenká konzistencia
Teplota vzplanutia 47 °C
Relatívna hustota 0,848 g/ml
Alergény citral cca 1%, stopové množstvá geraniolu, limonen cca

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: