Ochranná zmes - 100% esenciálny olej - 10ml

AR129163

Zloženie: Ochranná zmes - 100% esenciálny olej - 10ml
Zaradenie: Esenciálne oleje

Na sklade

7,78 € (vrát. DPH 1,30 €)

Detaily

Zloženie: Ochranná zmes - 100% esenciálny olej - 10ml

Zaradenie: Esenciálne oleje

Naša zmes "Ochrana" je zložením 100% esenciálnych olejov zameraných predovšetkým na podporu imunitného systému počas infekcií v jesennom a zimnom období.

Je inšpirovaný slávnym elixírom „štyroch zlodejov“, známym v ľudovom liečiteľstve už od neskorého stredoveku, keď Európu zasiahla morová epidémia. Vtedajšia „zlodejská zmes“ sa neskladala z éterických olejov, ale z aromatických octov, ktoré si v tom čase získavali na obľube. Existuje niekoľko verzií legendy na túto tému. Najznámejší rozpráva príbeh o štyroch francúzskych zlodejoch, ktorí našli jednoduchý spôsob, ako zbohatnúť: kým si mor vyberal smrteľnú daň, oni kradli mŕtvych. Nebáli sa chorôb, pretože ich chránila slávna zmes aromatických octov. Iné verzie hovoria, že zmes vytvorili lekári alebo bylinkári a že ju nepoužívali zlodeji, ale väzni pochovávali mŕtvych.

Legenda o slávnej „zlodejskej zmesi“ prežila dodnes. Najčastejšie sa spomína kombinácia klinčekov, škorice, rozmarínu, eukalyptu a citrónu, hoci zdroje uvádzajú aj iné aromatické rastliny ako palina, kalamus, cesnak, muškátový oriešok a mäta.

Proti moru a iným vážnejším ochoreniam dnes máme nepochybne oveľa účinnejšie lieky. Pri týchto ľahších infekciách sa určite môžeme inšpirovať stáročnou tradíciou ľudového liečiteľstva a podporiť telo aromatickou zmesou – tentoraz zo 100% esenciálnych olejov, nie bylinkových octov.

Súčasný výskum vlastností esenciálnych olejov potvrdzuje ich antibakteriálny účinok. V tomto ohľade sú obzvlášť silné klinčekové a škoricové oleje.

Zmes sa oplatí používať pri sezónnych infekciách a pri úplne iných príležitostiach, napríklad na zlepšenie nálady a stimuláciu koncentrácie, na zahriatie prechladnutého tela, zmiernenie bolesti svalov a kĺbov.

Oleje obsiahnuté v zmesi vytvárajú krásnu, korenistú vonnú kompozíciu s bylinnými a citrusovými tónmi - takže je ideálna na aromatizáciu miestností.


Naša pôvodná kompozícia "Ochrana" pozostáva z:

Esenciálny olej zo sladkého pomaranča lisovaný za studena
Nádherná, sladká a šťavnatá vôňa; známy a milovaný väčšinou. Dodáva energiu, znižuje napätie a stres a má antibakteriálne vlastnosti. Dokonale sa hodí k korenistým vôňam, zlepší náladu a rozjasní šedivé dni.

Citrónový esenciálny olej lisovaný za studena
Ďalší energizujúci olej v zmesi. Priaznivo pôsobí na náladu, odbúrava stres, má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti.

Esenciálny olej Eucalyptus radiata
Klasika medzi olejmi, dôležitý spojenec pri liečbe respiračných infekcií. Odstraňuje pocit únavy, tíši bolesti hlavy, dodáva energiu a pôsobí protizápalovo.

Klinčekový esenciálny olej
Zvádza intenzívnou korenistou arómou. Odstraňuje pocit únavy, prehrieva a tíši bolesti svalov a kĺbov. Oplatí sa používať pri infekciách a prechladnutí, ako aj pri duševnej práci.

Rozmarínový esenciálny olej
Inhalácie s rozmarínovým olejom odblokujú upchatý nos a dutiny, posilnia pamäť a koncentráciu. Olej má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti a pri lokálnom použití zmierňuje bolesti svalov a kĺbov.

Esenciálny olej zo škoricovej kôry
Intenzívna, teplá a mimoriadne príjemná vôňa, charakteristická pre škoricu. Podporuje koncentráciu, pôsobí povzbudzujúco a prehrieva organizmus. Podporuje organizmus pri infekciách horných dýchacích ciest.

DÔLEŽITÉ!
Vzhľadom na prítomnosť silice eukalyptus radiata by zmes nemala byť používaná u detí do 10 rokov. To platí aj pre difúziu v ich blízkosti.

Pridaním za studena lisovaných esenciálnych olejov z citróna a sladkého pomaranča má zmes fotosenzibilizačný účinok; z tohto dôvodu by ste si mali dávať pozor a po nanesení na pokožku by ste ju najbližších 12 hodín nemali vystavovať slnečnému žiareniu.

Je potrebné pripomenúť, že citrusové oleje rýchlo oxidujú a kazia sa. Na predĺženie trvanlivosti zmesi je dobré fľašu držať pevne uzatvorenú na tmavom a chladnom mieste (najlepšie v chladničke).


VLASTNOSTI:
antibakteriálne
antimykotikum
protizápalový
stimulujúce
upokojujúce bolesti svalov
antireumatikum
otepľovanie
zlepšenie nálady


APLIKÁCIA
inhalácie počas respiračných infekcií
inhalácie/masáže pri stavoch únavy a apatie
lokálne pri bolestiach svalov a kĺbov
hrejivá masáž pre zmrazené končatiny
inhalácia/difúzia pri duševnej práci
aromatizácia miestností
prísada do ekologických pracích prostriedkov


AKO POUŽIŤ
Aromatizácia vzduchu – pridajte pár kvapiek do vody v ultrazvukovom difúzore. Rozptyľujte, keď sú členovia domácnosti chorí, alebo aby miestnostiam prevoňali krásnu, korenistú vôňu. Zmes je dosť intenzívna, preto je lepšie to nepreháňať.

Masáž - do polievkovej lyžice (15 ml) základného oleja (napr. mandľový, jojobový) pridajte maximálne 3 - 4 kvapky a premiešajte. Vmasírujte do oblasti hrudníka, omrznutých chodidiel alebo bolestivých miest (svaly, kĺby).

Studená inhalácia – inhalujte priamo z fľaše.

Parná inhalácia – pridajte 3 – 4 kvapky zmesi do misky s horúcou vodou; Vdychujte výpary so zatvorenými očami, prikryté uterákom.

Horúci obklad – pridajte 3-4 kvapky do misky s horúcou vodou, všetko premiešajte, potom navlhčite uterák alebo bavlnenú handričku vo vode a priložte na boľavé kĺby.

Ranná sprcha – naneste 2-3 kvapky zmesi na dlaždice v sprchovacom kúte. Odparovanie teplej vody spôsobí, že s ňou budú plávať oleje. Je to skvelý spôsob, ako začať deň!


ZLOŽENIE
Esenciálny olej sladký pomaranč, za studena lisovaný citrón, eukalyptus radiata, klinček, rozmarín, škoricová kôra. Bez doplnkov. Najvyššia kvalita!


UPOZORNENIA
Používajte len zriedený. Vyhnite sa kontaktu s očami, vnútorným uchom a citlivými oblasťami. Nemali by ho užívať dojčiace ženy, tehotné ženy a deti do 10 rok

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: