Hydrolát ruže damascénskej 100% Nanga - Rosa damascena 100 ml

AR126326

Zloženie: Hydrolát ruže damascénskej 100% Nanga - Rosa damascena 100 ml
Zaradenie: Kozmetika

Na sklade

7,49 € (vrát. DPH 1,25 €)

Detaily

Zloženie: Hydrolát ruža damascénskej 100% Nanga - Rosa damascena 100 ml
Zaradenie: Kozmetika

 

Hydrolát ruže damascénskej 100% Nanga

Hydrolát damašskej ruže 100% Nanga
Rosa x damascena Mill., tiež známa ako ružová voda, je aromatická kvetinová voda vyrábaná parnou destiláciou čerstvých, ručne zbieraných kvetov.

Ružová voda skvele funguje v starostlivosti o zrelú, suchú, citlivú a kuperóznu pleť. Navyše ho ocenia aj ľudia náchylní na fľaky.

Pravidelné používanie ružovej vody omladzuje a hydratuje pokožku, zabraňuje tvorbe vrások, utesňuje cievy a upokojuje zápaly.
Jedinečná vôňa dodáva každodennej starostlivosti luxus a jedinečnosť.

Viacrozmerná, bohatá vôňa damašskej ruže inšpirovala a ovplyvňovala predstavivosť ľudí po stáročia. V mnohých kultúrach bola stotožňovaná s božskými vlastnosťami, takže lupienky ruží aj výrobky z nich boli súčasťou nielen skrášľovacích procedúr, ale aj náboženských rituálov.

Ako sa vyrába ružová voda?

Čerstvé, ručne zbierané kvety damašskej ruže prechádzajú procesom parnej destilácie. Počas destilácie vznikajú dva produkty: esenciálny olej z ruže Damašskej a hydrolát ruže.

Ružový olej je jedným z najcennejších éterických olejov na svete: pre svoju jedinečnú vôňu a terapeutické účinky. Hydrolát obsahuje stopové množstvo ružového oleja, ktorý prispieva k jeho jedinečnej vôni a vlastnostiam.

V súčasnosti sú hlavnými producentmi damašského ružového esenciálneho oleja na svete Bulharsko a Turecko, pričom bulharský je považovaný za najlepší. Náš hydrosol aj ružový olej sa vyrábajú v Bulharskom ružovom údolí neďaleko mesta Kazanlak.

Ako vplýva používanie ružovej vody na pleť?
zvlhčuje
vyživuje a regeneruje
omladzuje, spevňuje
zabraňuje tvorbe vrások
upokojuje zápal
utesňuje krvné cievy

APLIKÁCIA
Ružový hydrosol sa výborne hodí ako prírodný kozmetický prípravok na starostlivosť o zrelú, suchú, citlivú a kuperóznu pleť. Dá sa použiť ako pleťová voda alebo telová hmla. Je tiež užitočnou zložkou na výrobu prírodnej kozmetiky, napríklad krému na tvár - stačí nahradiť vodu v receptúre hydrolátom.
Odporúčame vám tiež používať ružovú vodu podobným spôsobom ako ružový esenciálny olej. Hydrolát ho obsahuje v stopových množstvách, pretože sa vyrába počas rovnakého destilačného procesu. Ružová voda okrem pokožky upokojuje aj ducha: uvoľňuje a zbavuje stresu. Používajte ako telovú hmlu a priestor okolo seba, nastriekajte podstielku tesne pred spaním. Využite upokojujúci účinok damašskej ruže pri relaxačných technikách ako je joga a meditácia.
Použitie hydrosolu ako vlasovej hmly je ďalším extra riešením. Nastriekajte ich a získate hydratačný účinok a dodáte im božskú, ružovú arómu! Zostaňte pri vlasoch ... ružovú vodu využijete aj na natieranie vlasovej pokožky - pokožka bude vyživená a hydratovaná, a to je kľúč ku krásnym vlasom.

AKO POUŽIŤ
Pleťový toner – Zatvorte oči a nastriekajte na predtým vyčistenú tvár. Naneste svoje obľúbené sérum alebo krém na vlhkú pokožku.
Tvárová a telová hmla – používajte vždy, keď máte chuť, napríklad keď potrebujete osviežiť v horúcom dni.
Votrite do pokožky hlavy - Nastriekajte na čistú pokožku hlavy, potom rozotrite hydrosól a vykonajte jemnú masáž pokožky hlavy.
Prídavok do masky na báze ílu - 1-2 čajové lyžičky ílu podľa vlastného výberu skombinujte s hydrolátom tak, aby vznikla jednotná zmes. Naneste na tvár asi 15 minút, raz za čas nastriekajte, aby ste zabránili vysychaniu masky.
Ak máte citlivú pokožku, ružový íl je najlepšou voľbou.
Zložka DIY kozmetiky - pri tvorbe receptov používajte ako vodnú fázu hydrosol. Takáto náhrada funguje skvele v krémoch na tvár.

SKLADOVANIE
Tento výrobok neobsahuje žiadne konzervačné látky; aby zostal čerstvý, skladujte ho na chladnom a tmavom mieste, najlepšie v chladničke.

ZLOŽENIE
Hydrosol z kvetov damašskej ruže (100% prírodný)
INCI: Kvetinová voda Rosa Damascena

UPOZORNENIA
Vyhnite sa kontaktu s očami, vnútorným uchom a citlivými oblasťami. Dojčiace a tehotné ženy by sa mali pred použitím poradiť so svojím lekárom. Len na vonkajšie použitie.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Damašková ruža (Rosa x damascena Mill.) je trváca kvitnúca rastlina patriaca do čeľade ružovité. Nevyskytuje sa divoko; je okrasný a pestovaný druh, dorastajúci do výšky 2,5 m. Damašková ruža je široko obľúbená a pestovaná pre svoje krásne a výnimočne voňavé kvety, ktorých farba sa pohybuje od svetloružovej až po svetločervenú. Plné, veľké (cca 7-8 cm v priemere), vyvýšené kvety sú cennou surovinou na výrobu ružovej vody a ružového oleja.

TECHNICKÉ INFORMÁCIE
Krajina pôvodu Bulharsko
Extrakčná metóda destilácia vodnou parou
Použitá kvetinová časť rastliny
Obsah éterických olejov 0,094%
pH (20 °C) 5,5
Relatívna hustota d20/20 0,999
Vzhľad bezfarebná kvapalina
Kvetinová, luxusná, mierne svieža vôňa

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: