Biela quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 500g

AR76739

Zloženie: Biela quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 500g
Zaradenie: Orechy a semená

Na sklade

10,08 €

Detaily

Zloženie: Biela quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 500g
Zaradenie: Orechy a semená

Quinoa (mrlík čílsky)- je obilnina pestovaná v peruánskych Andách. Najbežnejšie zrno je biele, menej časté sú červené a čierne. Quinoa je skvelý zdroj energie a živín. Poskytuje dlhodobú sýtosť a je cenným zdrojom bielkovín vo vegánskej diéte.

Môže byť konzumovaná ľuďmi s alergiou na lepok.
100 g zrna obsahuje 368 kcal
14 g proteínu,
1 g tuku
64 g uhľohydrátov

ZLOŽENIE

Quinoa vyniká pre vysoký obsah bielkovín s cenným zložením aminokyselín. 100 g quinoa tiež poskytuje 7 g vlákniny, rovnako ako významné množstvo kyseliny listovej (46% RDA *), vitamín B1 (24% RDA), B6 (24% RDA), mangán (102% RDA) , medi (30% RDA) a železo (25% RDA). Quinoa je veľmi bohatá na antioxidanty, najmä v kvercetíne a kemferole, ktoré sú flavonoidy.

Vyznačuje sa vysokou nutričnou hodnotou.

* RDA - Odporúčaná denná hodnota odporúčaná denná dávka.

Glykemický index varenej chinoy je 53, čo je medzi produktmi s nízkym GI.

Preto ju môžu spotrebúvať ľudia s cukrovkou, ako aj s abnormálnymi hladinami glukózy v krvi a chudnutím.

Sacharidy obsiahnuté v quinoa sú takmer výlučne komplexné uhľohydráty, čo spôsobuje, že sa quinoa veľmi plní a poskytuje energiu dlhú dobu.

Neobsahuje glutén.


Vlastnosti podporujúce zdravie:

Má potenciálne protizápalové vlastnosti
Protizápalové účinky quinoa boli preukázané v štúdiách s potkanmi. Denná spotreba quinoa spôsobila, že zápal spôsobený v tukovom tkanive a v stene tráviaceho traktu zvierat sa znížil. Zoznam zložiek s protizápalovou aktivitou obsiahnutých v Quinoa je veľmi dlhý. Sú na ňom fenolové kyseliny, celá skupina zlúčenín patriaca do tokoferolov, arabinátov a ramnogalakturanov, čo sú polysacharidy prítomné v bunkovej stene, ako aj saponíny.


AKO POUŽÍVAŤ
Príprava quinoa je veľmi jednoduchá. Najprv je potrebné opláchnuť pod tečúcou vodou, potom nalejte do hrnca a varte (1 šálka na menej ako 2 poháre vody). Varte 2 minúty, potom vypnite plyn a nechajte nabobtnať (asi 30 minút). Počas varenia môžete (ale nemusíte) ľahko soľovať. Keď je hotová, môžete pridať malé množstvo masla alebo oleja.


Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

22 ďalších produktov v rovnakej kategórii: