Quinoa červená (Quinoa) - 500g

AR76761

Zloženie: Quinoa červená (Quinoa) - 500g
Zaradenie: Orechy a semená

Na sklade

11,08 €

Detaily

Zloženie: Quinoa červená (Quinoa) - 500g
Zaradenie: Orechy a semená

Quinoa - akú farbu?

K dispozícii sú 3 odrody quinoa: biela, červená a čierna. Všetky sú podobné z hľadiska nutričnej hodnoty a len mierne sa líšia v obsahu tuku alebo sacharidov (0,5 až 1 g rozdielu).

Rozdiel je v tom, že červená a čierna quinoa vyžadujú trochu dlhšie varenie.

Biela quinoa je najobľúbenejšia odroda. Je pripravená rýchlo a môže sa konzumovať po 15 minútach varenia. Má najjemnejšia chuť z ostatných odrôd a tiež lepkavejšia, najmä ak zostane v zohrievanom hrnci niekoľko minút po varení.

Červená quinoa má o niečo výraznejšiu a orechovú chuť než biela. Jej textúra je kompaktnejšia a zrná si zachovajú svoj tvar počas varenia, a preto vyzerajú dobre aj voľnej alebo šalátovej verzii.

Quinoa čierna vyžaduje minimálne 30 minút varenia. Jeho štruktúra je pevnejšia a ostrejšia ako ostatné, a chuť môže byť ľahká a sladká. Čierne zrná vyzerajú skvele v zelených šalátoch alebo v kombinácii s granátovým jablkom alebo praženým lososom.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

22 ďalších produktov v rovnakej kategórii: