AR126769
Zloženie: Živica z broskyne - peach gum 50g
Zaradenie: Prírodné živice
Na sklade
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Zloženie: Živica z broskyne - peach gum 50g
Zaradenie: Prírodné živice
Broskyňová živica – slzy broskyňového kvetu
Broskyňová živica, nazývaná aj „broskyňové slzy“ alebo broskyňová guma, sa získava z čínskych broskyňových stromov. Pri rezaní stromu vyteká, potom stvrdne a následne sa zbiera. Jeho hrudky sú priehľadné a majú jantárovú farbu.
Broskyňová živica sa používa v kuchyni, v potravinárskom, kozmetickom a farmaceutickom priemysle.
V Číne sa broskyňová živica konzumuje na zdravotné účely. Tradičná čínska medicína považuje túto surovinu za prospešnú pre pokožku, ako aj tráviaci a imunitný systém. Tejto živici sa pripisujú aj vlastnosti proti starnutiu a optimalizácia zápalových procesov.
Pokiaľ ide o kulinárske využitie, broskyňová živica pôsobí ako zahusťovadlo v polievkach a dezertoch. Jedlám tiež dodáva výraznú chuť vďaka svojej schopnosti absorbovať chute a vône. Pridáva sa aj do nápojov – studených (koktaily) aj teplých (čaje).
BROSKYŇOVÁ ŽIVICA - AKCIA
stimuluje pohyby čriev a znižuje zápchu
má ochranný účinok na sliznicu pažeráka, žalúdka a dvanástnika
posilňuje štruktúru kĺbov, kostí, vlasov a nechtov, pretože obsahuje kolagén
z rovnakého dôvodu robí pokožku pružnejšou a redukuje vrásky
APLIKÁCIA
ako prídavok do jedál a nápojov
ako hlavná zložka dezertov
ako doplnok
ako prísada do kozmetiky
ZLOŽENIE
100% broskyňová živica. Najvyššia kvalita!
AKO POUŽIŤ
Pred každou konzumáciou by sa živica z broskýň mala namočiť cez noc do vody. V opačnom prípade je nestráviteľné a škodlivé pre žalúdok.
Najjednoduchší dezert s broskyňovou gumou:
1. Hrsť živice namočte do vody a nechajte cez noc (minimálne 8, maximálne 12 hodín) – živica by mala napučať a trikrát zväčšiť svoj objem.
2. Odstráňte všetky nečistoty (to je normálne).
3. Napučanú živicu sceďte a umyte pod tečúcou vodou.
4. V hrnci prevarte 2-3 šálky vody, pridajte živicu a znova priveďte do varu, potom znížte teplotu. Hrniec prikryjeme a živicu varíme maximálne 60 minút, aby bola mäkká a gumová, ale nie úplne rozpustená.
5. Do hrnca pridajte med - koľko máte radi :) a zavárané liči so sirupom. Dusíme ešte 5 minút. Dezert je pripravený!
Tradične sa broskyňová guma kombinuje s ovocím longan, no u nás je ťažké zohnať tieto plody ani v plechovke. Môžete ich teda nahradiť liči. Alebo možno dávate prednosť iným? experiment :)
KONTRAINDIKÁCIE
Živicu by nemali konzumovať tehotné a dojčiace ženy a malé deti.