AR75827
Zloženie: Aronia plod - Photinia melanocarpa - 1kg vcelku
Zaradenie: Sušené plody
Na sklade
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Zloženie: Aronia plod - Photinia melanocarpa - 1kg vcelku
Zaradenie: Sušené plody
Aronia plod - Photinia melanocarpa - 250g vcelku (Kód: AR75826)
Aronia (Chokeberry) patrí do čeľade Rosaceae. Arónia pochádza zo Severnej Ameriky. Pestuje sa čoraz častejšie ako okrasná rastlina, pretože listy sú oranžové a na jeseň červené. Liečivou surovinou je čerstvé a sušené ovocie. Aronia ako antioxidant sa stala hitom a spôsobila revolúciu v oblasti kozmetológie a farmácie. Aronia je považovaná za jednu z najzdravších bobúľ na svete!
Zdravotné vlastnosti
Kyselina chlorogenová a kávová
Majú ochranné vlastnosti na pankrease, pečeni a obličkách, vykazujú antibakteriálne a Cholagogue účinky.
Inhibujú rast baktérií dokonca rezistentných na antibiotiká (bacitracín, neomycín a polymyxín).
Zvyšujú regeneráciu pečeňových buniek.
Anokyaníny a flavonoidy
Zlepšujú krvný obeh v mozgu, oku, koronárnych a končatinách.
Pracujú proti agregácii.
Posilňuje a utesňuje epiteliály vrátane endotelu krvných ciev.
Zmierňuje príznaky alergií a mnohých ďalších autoimunitných ochorení.
Lokálne aplikované, najmä v prítomnosti tanínov, pôsobia proti exsudácii a inhibujú menšie krvácanie.
Pektíny, antokyány a flavonoidy a fenolové kyseliny
Znižujú krvný tlak (kvôli spazmolytickým účinkom na hladké svaly a zvýšenú diurézu).
Majú antiaterosklerotické a diuretické účinky.
Detoxikuje telo.
Znižujú lipidy a cholesterol v krvi.
Šťava stimuluje hematopoetické procesy.
Pektíny majú prebiotické a ochranné vlastnosti na črevnom a žalúdočnom epiteli.
APLIKÁCIE
antioxidant
problémy so zrakom
vysoký tlak
očná hypertenzia
popáleniny a ťažko liečiteľné rany
syndróm dráždivého čreva
zápal a exsudácia
katar, uzdravenie erózie slizníc
hemoroidy
stimulácia systémov GALT a MALT
arteriosklerioza
ZLOŽENIE
antokyány
fenolové
taníny
pektín
vitamíny (veľa vitamínov C a P)
minerálne soli:
draslík, vápnik, fosfor, horčík, železo
stopové prvky
jód, mangán, molybdén
Ovocie sa neuchováva oxidom siričitým.
NÁVOD NA POUŽITIE
Odvar
Stačí zaliať ovocie vriacou vodou, počkajte, kým odvar nezmení farbu na červenkastú. Tinktúry a iné prípravky si môžete pripraviť podľa vlastného uváženia.