Askorbát sodný - Vitamín C- prášok 100g

AR104558

Zloženie: Askorbát sodný - Vitamín C- prášok  100g
Zaradenie: Vitamíny a minerály

Na sklade

7,67 € (vrát. DPH 1,28 €)

Detaily

Askorbát sodný - Vitamín C- prášok 100g

Zloženie: Askorbát sodný - Vitamín C- prášok  100g
Zaradenie: Vitamíny a minerály

Askorbát sodný je jednou z foriem vitamínu C, ktorá je kombináciou sodíka a kyseliny askorbovej. Prečo brať vitamín C v tejto forme, keď máme čistú kyselinu askorbovú? Táto kombinácia teda neutralizuje pH kyseliny askorbovej, ktorá je, ako už názov napovedá, kyslá. Preto je askorbát sodný vynikajúcou alternatívou pre tých, ktorí majú citlivý žalúdok alebo trpia pálením záhy, refluxom a vredmi. V týchto prípadoch sa odporúča vysadiť kyslé produkty (rovnako ako veľmi slané a korenené jedlá).

Askorbát sodný sa vstrebáva rovnako dobre ako čistá kyselina askorbová. Stojí za to si pamätať, že kvôli prítomnosti sodíka 1g askorbátu sodného neposkytuje 1 g vitamínu C, ale o niečo menej - presne 889 mg.

Vitamín C objavil v roku 1928 maďarský výskumník - Albert Szent-Györgyi, ktorý ho získal z korenia a potom analyzoval a opísal jeho úlohu. Za svoj výskum bol ocenený Nobelovou cenou.

Vitamín C je rozpustný vo vode, takže sa ním nemôžete predávkovať. Musíme ho zabezpečiť v strave každý deň. V dnešnej dobe to nie je veľký problém kvôli ľahkému prístupu k čerstvej zelenine a ovociu. Kyslá kapusta, čierne ríbezle, červená paprika a citrusy majú obzvlášť vysoký obsah vitamínu C. Je zaujímavé, že ľudia sú jedným z mála druhov zvierat, ktoré si samy nedokážu syntetizovať vitamín C. Väčšina zvierat túto schopnosť má. Robia to aj rastliny.


Vlastnosti pre zdravie:
Vitamín C podporuje správne fungovanie imunitného systému, a preto sa hlavne používa. Nie je to však všetko. O dostatočný prísun vitamínu C sa oplatí starať z mnohých ďalších dôvodov:

Vitamín C sa podieľa na syntéze kolagénu, a preto ovplyvňuje stav pokožky, vlasov, nechtov, kostí a kĺbov.
Je nevyhnutný pri hojení rán. Jedným z príznakov jeho nedostatku sú tvrdé a veľmi pomaly sa hojace rany.
Je katalyzátorom mnohých enzýmov, a preto pomáha udržiavať rovnováhu v biochemických procesoch, ktoré ovplyvňujú našu pohodu a hladinu energie.
Hrá dôležitú úlohu vo fungovaní nervového systému, kde je potrebný na produkciu katecholamínových neurotransmiterov, t. J. Dopamínu, adrenalínu a noradrenalínu.
Svojim antioxidačným účinkom podporuje správne fungovanie všetkých orgánov a oddiaľuje starnutie tela.
Zlepšuje vstrebávanie železa a nepriamo ovplyvňuje kvalitu krvi.

APLIKÁCIA
Na doplnenie prísunu vitamínu C, najmä pre ľudí s citlivým žalúdkom a črevami, s príznakmi refluxu a pálenia záhy, so žalúdočnými a dvanástnikovými vredmi.
Ako prídavná látka v potravinách (symbol E301).

ZLOŽENIE
Askorbát sodný 100%. Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a klzných látok.
Produkt najvyššej kvality! Vhodné pre vegánov, bez GMO.

AKO POUŽIŤ
Odporúčaná denná dávka je 1 odmerka raz denne. 1 odmerka (1 ml) obsahuje 840 mg askorbátu sodného, ​​t. J. 745 mg čistého vitamínu C.
Odmeranú časť prášku rozpustite vo vode pri izbovej teplote a vypite. Použite pred jedlom. Nekonzumujte s teplými jedlami alebo nápojmi.
Askorbát sodný sa dobre vstrebáva.
Balenie obsahuje 119 odporúčaných porcií produktu.
Tehotné a dojčiace ženy môžu používať askorbát sodný podľa vyššie uvedeného odporúčania.
V mnohých štúdiách zahŕňajúcich tehotné ženy sa používala dávka 1 000 mg vitamínu C denne.
Doplnok stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Doplnky výživy nemožno používať ako náhradu pestrej stravy a nenahrádzajú zdravý životný štýl.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na ktorúkoľvek zo zložiek lieku.
Použitie viac ako 1 000 mg askorbátu sodného sa neodporúča u pacientov s urolitiázou alebo nadmerným vylučovaním oxalátov obličkami.

Varovanie
Suplementácia vysokými dávkami vitamínu C môže falšovať výsledky laboratórnych testov krvi, moču a stolice, preto je potrebné ju prerušiť niekoľko dní pred začatím testu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: